måndag 4 mars 2024

Kladdkaka med chokladbitar och fluff



Kungen av alla kladdkakor! 


Chokladfluff

150g mjölkchoklad (EJ blockchoklad)

4 dl vispgrädde


Kladdkaka

75  g mjölkchoklad

150 g smör (smält)

3  ägg

2 1/2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1 dl kakao

1 1/2 msk vaniljsocker

2 krm salt


Chokladfluff: Hacka chokladen. Värm upp grädden i en kastrull (koka inte). 

Ta från värmen och rör ner chokladen. Häll i en bunke och låt svalna helt i kylen, gärna över natten. 

Vispa fluffig med elvisp.

 

Kladdkaka

Sätt ugnen på 175°C.

Hacka chokladen med kniv. Smält smöret. Vispa ägg och socker i en skål. Blanda  de torra ingredienserna i en annan skål.

Rör först ner det smälta smöret i äggblandningen och sedan de torra ingredienserna och den hackade chokladen.

Häll i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 17–20 minuter. Kakan är klar när den är torr på ytan. Låt svalna.

Toppa kladdkakan med fluffet och gärna smält choklad eller chokladbitar.

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar