onsdag 29 november 2023

Lasagne med salsiccia

 

Den här lasagnen har jag snott från Dante Zia (fast jag har lite annan teknik)
och lagat igen och igen. Supersmarrig!

Den här rätten räcker till ca 6 personer

Salsicciasås
1 dl gul lök, finhackad
1 dl selleri, finhackad
1 dl morot, finhackad
1 msk fänkålsfrön
900 g salsicciakorv
800 g passerade tomater
0,5 dl olivolja
1,5 dl rött vin

Bechamelsås
100 g smör
100 g mjöl
7 dl mjölk
0,5 tsk muskot
Salt & vitpeppar 

Övrigt
Ca 100 g riven Parmesan
mozzarellabollar
Basilika
Lasagneplattor
 

Salsicciasås: Ta ur färsen or korvskinnet, och hacka grovt. Fräs salsiccian på hög värme tills den fått fin färg. Tillsätt lök, selleri, morötter och fänkålsfrön. Häll på passerade tomater och rött vin. Låt koka 30 minuter.  Smaka av med lite strösocker, salt och svartpeppar.
Sätt ugnen på 190 grader.

Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Häll i mjölken lite i taget under omrörning. Var försiktig så den inte bränns vid i botten!  Krydda med salt, vitpeppar och muskot.

Montering: Lägg ett tunt lager med bechamelsås i botten. Lägg på lasagneplattor, salsicciasås, bechamelsås och parmesan. Lägg på nästa lager plattor och fortsätt.
Toppa med bechamelsås, mozzarella och parmesan.

Grädda lasagnen i ugnen i 30-35 minuter


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar