![]() |
Tyvärr syns det inte på bilden hur OTROLIGT gott det är! |
2 stora lökar (finhackade)
1 stor knippe persilja (finhackad)
3-4 vitlöksklyftor (hackade eller pressade)
2 bifftomater (tärnade)
1 grön chili (hackad)
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 msk paprikapulver
Ovanpå
2 aubergine (skivade)
2 bifftomater (skivade)
Olivolja
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla de första ingredienserna i en stor skål. Blanda mycket väl. Lägg röran i en eldfast form (köttfärsröran ska vara ca 1-1,5 cm djup). Packa ner det ganska hårt i formen.
Stek auberginen försiktigt i olivolja. De behöver inte få mycket färg, bara bli mjuk. Lägg auberginen ovanpå köttfärsen och sedan de skivade tomaterna ovanpå.
Ställ in i ugnen i ca 25-30 minuter, men ta ut efter halva tiden och häll av vätskan.
Servera med arabiskt bröd (eller ris/bulgur om du föredrar),
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar