![]() |
Kanske den godaste delen av grisen, och om man dessutom rimmar själv så får man en extra liten kick! |
Saltlake:
1,5 liter vatten
1 dl salt
0,5 dl socker
Koka upp vattnet med salt och socker och koka tills saltet har löst upp sig (ca 10 min). Låt det svalna helt och hållet.
Lägg ner lägget i laken och ställ in i kylen i 2 dygn
Tillreda fläskläggen i sous vide:
6 vipepparkorn
6 kryddpepparkorn
Ta ur läggen ur saltlaken och låt den rinna av. Lägg den i en vakuumpåse med vitpepparkornen och kryddpepparkornen. Förslut.
Kör den i din sous vide i 18 timmar på 62 grader.
Koka fläskläggen på spisen:
Persiljekvistar
2-3 lagerblad
6-8 vitpepparkorn
6-8 kryddpeppparkorn
Lägg köttet i en gryta och täck med vatten. Koka upp och skumma av noggrant. Lägg i kryddorna och koka sakta tills köttet är mört (ca 2,5 timmar).
Servera med rotmos, rödbetor och en riktigt god senap.'
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar