![]() |
Fläskfärs kan med fördel användas på egen hand, och inte bara för att blanda i nötfärs eller älgfärs. |
1,5 dl ströbröd
2 vitlöksklyftor (pressade)
1/2 röd chili (strimlad)
750g fläskfärs
1 mozzarellaboll
Salt, peppar och kanske lite cajunkrydda (om du gillar det)
Smör till stekning
Ställ ugnen på 150 grader.
Rör ihop ägg, ströbröd, kryddor, vitlök och chili. Låt stå och dra en stund.
Blanda i fläskfärsen och jobba igenom den så att de är välblandad.
Skiva mozzarellan i 1/2 cm tjocka skivor.
Gör en boll av färsen och platta till den. Lägg på en skiva mozzarella och toppa med ytterligare en tillplattad färsboll.
Se till att biffen verkligen är "stängd" runtom så att mozzarellan inte smiter ut.
Stek biffarna i smör tills de fått fin färg runtom.
Lägg biffarna i en ugnsfast form och lägg över folie. Låt dem dra i ugnen i ca 20-30 minuter tills de är helt genomstekta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar