söndag 11 december 2016

Kronärtskockor med Dill & Citron (Aginares á la Polita)

En stor favorit och så enkelt att laga!


1 bunt färsk lök (grovt hackad)
10 smålökar
0,5 kg potatis (stora bitar)
4 morötter (stora bitar)
1,5 dl olivolja
1 msk mjöl
Saften från 1 citron
2,5 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
ev 1-2 dl vatten
10 kronärtskockshjärtan (på burk går bra)
1 dl dill (hackad)
Salt och vitpeppar

Värm lite olivolja i en tjockbottnad kastrull och lägg i den färska löken. Fräs sakta i 5 minuter.
Lägg sedan i smålökarna, morötterna och potatisen. Fräs på låg värme i 5 minuter till.
Strö över mjölet och blanda väl och rör runt hela tiden.
Häll i alla vätskor utom vattnet.
Låt det puttra långsamt i ca 20 minuter och fyll på med vatten om det behövs. Kolla att morötterna och potatisen är lagom mjuka.
Lägg i kronärtskockorna och dillen och låt det puttra ytterligare 15 minuter under lock.
Smaka av med salt och peppar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar