söndag 11 december 2016

Gröna Bönor i Tomatsås (Fasolakia Yiahni)

Måste provas för att man ska fatta hur gott det verkligen är!
1 kg haricots verts (frusna går bra)
5-6 mogna hackade tomater (eller 1 burk krossade tomater)
2 lökar (hackade)
2-3 msk persilja (hackad)
2 dl olivolja
1 tsk salt
Till servering: Feta (smulad) och grekiskt lantbröd alt. Ciabatta

Finhacka löken och fräs i lite olja tills den är genomskinlig.
Ha i bönorna, tomaterna, resten av oljan, hälften av persiljan och 2,5 dl vatten. Salta.
Låt det puttra på spisen i 30 minuter, eller tills bönorna är lagom kokta.
Servera kallt, ljummet eller varmt. Garnera med resten av persiljan och smula över fetaost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar