Jag älskar att laga mat och min matlagning inspireras ofta av mina 30+ år i Grekland. Jag tycker om att experimentera, samtidigt som mat ska vara enkelt och bli riktigt GOTT! Förutom när jag bakar, så brukar jag använda ögonmått så ha lite överseende med måtten. :-) Jag fyller på med nya roliga saker efterhand, så kika in lite då och då. Hoppas att du hittar något du gillar och kommentera gärna om du provar något.
fredag 27 maj 2016
Röd Linssoppa med Chili och Ingefära
1 l vatten
1 lök (hackad)
4-5 cm ingefära (tunt skivad)
2-3 vitlöksklyftor (hackade)
1 röd chili (urkärnad och hackad)
3 dl röda linser
1 buljongtärning (höns- eller grönsaks)
1 burk hela tomater
1/2 citron
1 dl rostade och saltade cashewnötter (valfritt)
Olja
Koka upp vatten i vattenkokaren.
Fräs vitlök, lök, chili och ingefära i olja tills det mjuknat men inte fått färg.
Tillsätt linser buljongtärning, tomater och vatten.
Koka 15 minuter. Tillsätt nötter (valfritt) och mixa med stavmixer.
Smaka av med citron.
Servera med bröd och färsk koriander och ev en klick yougurt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar