fredag 27 maj 2016

Röd Linssoppa med Chili och Ingefära




1 l vatten
1 lök (hackad)
4-5 cm ingefära (tunt skivad)
2-3 vitlöksklyftor (hackade)
1 röd chili (urkärnad och hackad)
3 dl röda linser
1 buljongtärning (höns- eller grönsaks)
1 burk hela tomater
1/2 citron
1 dl rostade och saltade cashewnötter (valfritt)
Olja

Koka upp vatten i vattenkokaren.
Fräs vitlök, lök, chili och ingefära i olja tills det mjuknat men inte fått färg.
Tillsätt linser buljongtärning, tomater och vatten.
Koka  15 minuter. Tillsätt nötter (valfritt) och mixa med stavmixer.
Smaka av med citron.

Servera med bröd och färsk koriander och ev en klick yougurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar