![]() |
Kan ätas till all möjligt och toppas av olika goda pålägg! |
5 tsk bakpulver
1
tsk salt
3.5
dl naturell yoghurt
Blanda samman alla ingredienser till
degen i en bunke, det går enklast med händerna. Häll ut degen på mjölat bakbord
och knåda tills du har en smidig deg (det tar bara någon minut). Pudra bunken med
mjöl, lägg tillbaka degen i bunken och täck med plastfilm eller kökshandduk.
Låt vila i cirka 15 minuter
Dela degen i 12 lika stora bollar
(ungefär lika stora som en golfboll). Platta till varje boll med handen lätt
och kavla sedan ut på mjölat bakbord tills du har en rund kaka som är 2–3
millimeter i tjocklek. Hetta upp en grill- eller stekpanna (gärna i gjutjärn) på
svag värme och grädda en brödkaka i taget i cirka 2 minuter per sida tills den
har fått fin färg och puffat upp lätt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar