fredag 27 maj 2016

Indiskt Flatbread


Kan ätas till all möjligt och toppas av olika goda pålägg! 
350 g vetemjöl

5 tsk bakpulver

1 tsk salt

3.5 dl naturell yoghurt

Blanda samman alla ingredienser till degen i en bunke, det går enklast med händerna. Häll ut degen på mjölat bakbord och knåda tills du har en smidig deg (det tar bara någon minut). Pudra bunken med mjöl, lägg tillbaka degen i bunken och täck med plastfilm eller kökshandduk. Låt vila i cirka 15 minuter

Dela degen i 12 lika stora bollar (ungefär lika stora som en golfboll). Platta till varje boll med handen lätt och kavla sedan ut på mjölat bakbord tills du har en rund kaka som är 2–3 millimeter i tjocklek. Hetta upp en grill- eller stekpanna (gärna i gjutjärn) på svag värme och grädda en brödkaka i taget i cirka 2 minuter per sida tills den har fått fin färg och puffat upp lätt



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar