fredag 27 maj 2016

En riktigt härlig Texas Chili




1 kg högrev (skuret i små kuber)
200g  bacon
0,5 l oxbuljong
2 burkar ljus öl
2 burkar finkrossade tomater
2 st lime
1 stor lök (grovt hackad)
1 vitlök solo (finhackad)
1 grön paprika (tärnad)
1 röd paprika (tärnad)
4 spanska pepparfrukter
3 jalapeno
1 smoked Jalapeno (Bushman's)
1 msk chilipasta
1 tsk oregano
1 tsk spiskummin
50g mörk choklad
Färsk hackad koriander till servering


  • Knaperstek baconet och ta upp det ur stekpannan, men låt fettet vara kvar. Hacka det i små bitar när det kallnat.
  • Bryn köttet i omgångar och lägg över till en stor gryta. 
  • Häll buljongen över köttet, samt ölen och tomaterna. Pressa i saften av limen. Lägg i vitöken och paprikan som du redan har tärnat och hackat.
  • Nu är det dags att sätta på plasthandskar! Kärna ur och hacka chilin i mindre bitar. De som inte är så starka kan skäras i lite större bitar, de starka i mindre bitar. Lägg i grytan.
  • Lägg i resten av ingredienserna förutom baconet och se till att det puttrar sakta. Sätt på ett lock och låt det småkoka länge (3-4 timmar).
  • Lägg i baconet mot slutet, rör om och smaka av. 
Servera med bröd och en klick yoghurt om det är lite starkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar