1 kg högrev (skuret i små kuber)
200g bacon
0,5 l oxbuljong
2 burkar ljus öl
2 burkar finkrossade tomater
2 st lime
1 stor lök (grovt hackad)
1 vitlök solo (finhackad)
1 grön paprika (tärnad)
1 röd paprika (tärnad)
4 spanska pepparfrukter
3 jalapeno
1 smoked Jalapeno (Bushman's)
1 msk chilipasta
1 tsk oregano
1 tsk spiskummin
50g mörk choklad
Färsk hackad koriander till servering
- Knaperstek baconet och ta upp det ur stekpannan, men låt fettet vara kvar. Hacka det i små bitar när det kallnat.
- Bryn köttet i omgångar och lägg över till en stor gryta.
- Häll buljongen över köttet, samt ölen och tomaterna. Pressa i saften av limen. Lägg i vitöken och paprikan som du redan har tärnat och hackat.
- Nu är det dags att sätta på plasthandskar! Kärna ur och hacka chilin i mindre bitar. De som inte är så starka kan skäras i lite större bitar, de starka i mindre bitar. Lägg i grytan.
- Lägg i resten av ingredienserna förutom baconet och se till att det puttrar sakta. Sätt på ett lock och låt det småkoka länge (3-4 timmar).
- Lägg i baconet mot slutet, rör om och smaka av.
Servera med bröd och en klick yoghurt om det är lite starkt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar