Jag älskar att laga mat och min matlagning inspireras ofta av mina 30+ år i Grekland. Jag tycker om att experimentera, samtidigt som mat ska vara enkelt och bli riktigt GOTT! Förutom när jag bakar, så brukar jag använda ögonmått så ha lite överseende med måtten. :-) Jag fyller på med nya roliga saker efterhand, så kika in lite då och då. Hoppas att du hittar något du gillar och kommentera gärna om du provar något.
fredag 18 oktober 2013
Apelsinpannacotta
4 gelatinblad
2 stora apelsiner (+ ev 1 till garnering)
1 dl vispgrädde
2-3 dl yoghurt
2-3 msk apelsinmarmelad (eller socker)
Lägg gelatinbladen 5 min i rikligt med kallt vatten
Riv skalet på rivjärn och pressa ut 1 dl juice.
Koka upp grädden och apelsinjuicen och ta av från värmen.
Lägg i gelatinbladen och låt smälta.
Rör i yoghurten och marmeladen (sockret). Blanda i apelsinskalet men spara lite till garnering.
Häll upp i 6 st portionsskålar eller vinglas och ställ kallt i några timmar innan servering.
Servera med t.ex kiwi eller frysta hallon som du kört i matberedaren med lite florsocker.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar