![]() |
Smidigt med gratänger som man kan förbereda innan gästerna kommer! |
600-700 g fläskfilé
1 purjolök (skuren i tunna skivor)
300-400 g färska champinjoner (tjocka skivor/bitar)
3 dl grädde
2 msk mjöl
50 g smör
1 msk kinesisk soja
1-2 msk koncentrerad kalvfond
1 dl rött vin
250 g körsbärstomater
Massor med grovt riven parmesan
Salt & citronpeppar
Stek purjon i smör. Salta och peppra och lägg i botten på en ugnsfast form
Putsa köttet och skär det i skivor (ca 1,5 - 2 cm). Krydda och stek i smör. Lägg dem på purjon.
Stek svampen i samma panna utan att diska emellan. När de fått lite färg, häll på grädde, fond, vin & soja.
Smält lite smör i en kopp i micron och blanda i mjölet (kallas toppredning för den som inte visste det). När det är en klippfri gegga, häll över det i stekpannan. Blanda väl och låt det puttra några minuter för att tjockna till. Smaka av och krydda.
Häll champinjonsåsen över köttet, lägg på halverade körsbärstomater och toppa med rikligt med parmesan.
Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter tills det fått en vacker gyllenbrun färg.
Serveringstips: Det går bra med antingen potatis eller ris, men ikväll provade jag något nytt som var hur gott som allra helst till denna rätt. Rekommenderas!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar