4 paprikor, gärna röd och orange (stora bitar)
1 zucchini (skivad)
2 rödlökar (grovt skivad)
3 morötter (stora bitar)
4+2 vitlöksklyftor (pressade)
800 g fläskfilé eller ytterfilé (skivad)
1 dl persilja (finhackad)
Rivet skal av 1 citron
1 dl kalamataoliver
olivolja
Salt och nymald svartpeppar
Sätt
ugnen på 225 grader
Kärna
ur, skala och skär grönsakerna i mindre bitar. Krossa 4 vitlöksklyftor.
Blanda
i en ugnsfast form eller på en plåt med lite olja, salt och peppar.
Rosta i
mitten av ugnen cirka 15 minuter
Putsa & skär köttet. Salta, peppra och bryn runtom i olja.
Lägg köttet på grönsakerna och låt stå i 15 minuter till
Kontrollera
att köttet är klart, innertemperaturen ska vara 68-70 grader.
Blanda
persilja, rivet citronskal, två finhackade vitlöksklyftor och 1 dl olivolja.
Häll
över kött och grönsaker. Toppa med oliver och servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar