måndag 22 juli 2013

Marinerad Fläskkarré (helstekt eller skivad)

Denna marinad är så god så man vill äta den med sked!
Marinad:
Saften av 1 citron
4-5 msk olivolja
2 msk flytande honung
2 msk soja
2 msk balsamvinäger

Blanda ihop marinaden i dubbla plastpåsar och lägg i en hel fläskkarré eller skivor. Låt stå svalt 3-4 timmar eller över natten.

Om du gör helstekt karré, så lägg köttbiten i en ugnsfast form och stek i 175 grader tills köttet uppnår ca 80 grader. Ös med marinaden under tiden i ugnen. Låt köttbiten vila ca 15 minuter innan du skär upp den och serverar.

Om du steker skivor av fläskkarré, hetta upp olja i en stekpanna och stek på ganska hög värme tills köttet har fått fin färg och är genomstekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar