tisdag 11 juni 2013

Dulce de Leche - dvs Kolasås

Nog låter namnet väldigt spännande, Dulch de Leche, och du kanske tänker att "OJ, sånna där avancerade franska recept är inget för mig". Nu är ju namnet mer spanskt än franskt (kallas faktiskt "Confiture de Lait" på franska), men kolla noga på receptet och tänk om!


Lägg en oöppnad burk koncentrerad mjölk (sockrad) i en kastrull med vatten som täcker burken ordentligt. Om vattnet dunstar, häll på lite mer hett vatten. Om den INTE är täckt med vatten kan burken explodera, och det är verkligen ingen bra idé att prova på. Koka i ca 2-3 timmar. Låt burkan kallna innan du öppnar den och rör sedan om kolan i en bunke tills den är slät. Punkt!



Nu blir du kökets drottning med den godaste kolasåsen någon smakat, perfekt till bakverk, Key Lime Pie, bär & glass eller ... tja, varför inte kakor? Det receptet finns här!

OBS: Det svåraste med denna kolasås är att hitta burken i butiken! Jag letade och letade på den lokala butiken och till sist, när jag frågade, så fick jag reda på att den fanns i kassan pga enormt mycket svinn. Det finns folk till allt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar