tisdag 7 maj 2013

Hjortskavsgryta & Dillpotatis på Muurikkan

Hjortskav


1 lök (hackad)
1 vitlök solo eller 2 klyftor (pressade)
1 paket hjortskav (eller älg- renskav)
2 dl kantareller (eller champinjoner)
2-3 dl grädde
2 msk mjöl
1 dl lingon (eller lingonsylt)
5 enbär (hackade)
1/2 dl persilja
Salt & peppar
Smör & olja

Bryn lök, vitlök och svamp i smör och olja. Lyft ur men lämna smöret/oljan i pannan.
Bryn hjortskav och lägg sedan tillbaka lök/svampblandingen.
Pudra med mjöl och lägg i resten av ingredienserna. Smaka av med kryddorna.
Låt det puttra sakta ca 10 min.

Dillpotatis



1 kg färskpotatis (kokt)
50 g smör
1/2 dl dill (hackad)
Flingsalt & nymalen svartpeppar

Fräs potatisen i en varm panna i smöret som har fått lite färg. Krydda och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar