400 g köttfärs
2 lökar (hackade)
1-2 dl ketchup
2 burkar krossade tomater, gärna med smak av chili
1 burk kidneybönor (410 g)
1 burk borlottibönor (410 g)
1 burk majs (150 g)
2 vitlöksklyftor (finhackade)
1 röd chilifruktsalt (finhackad)
paprika, cayenne, salt, peppar
2 lökar (hackade)
1-2 dl ketchup
2 burkar krossade tomater, gärna med smak av chili
1 burk kidneybönor (410 g)
1 burk borlottibönor (410 g)
1 burk majs (150 g)
2 vitlöksklyftor (finhackade)
1 röd chilifruktsalt (finhackad)
paprika, cayenne, salt, peppar
Bryn köttfärsen i lite smör & olja på muurikkan, tillsätt löken och låt den fräsa med en stund. Krydda med salt, peppar, paprika och cayenne. Tillsätt vitlöken och chilin och låt det hela fräsa ett tag till.
Häll i burkarna med krossade tomater och låt koka 15 min.
Smaka av köttfärsblandningen med kryddorna, vänd sedan
ner de dränerade bönorna och majsen, samt ketchupen. Låt alltihop bli varmt. Bönorna får inte
koka för länge för då blir de mosiga.
Servera med bröd som du hällt lite olivolja på och gnuggat
med vitlök, och därefter rostat på muurikkan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar