lördag 30 mars 2013

Tirokafteri

En av alla de underbara smårätter som man äter som förrätt i Grekland.
#1: Det svårare alternativet:
2 paket grekisk feta
2 vitlöksklyftor (pressade)
1/2 röd chilipeppar (urkärnad och finhackad)
1/2 msk vinäger
ca 2 msk olivolja
Cayenne (efter smak och tycke)

Kör fetaosten i matberedaren tillsammans med vinäger, vitlök och chili.
Häll sakta i olivoljan tills det blir en slät gegga.
Krydda ev med lite cayenne.

Geggan ska vara lite "bitsk", så smaka av och bedöm själv vad du tål

#2: Det lättare alternativet
2 paket feta
1 mycket välhackad chili (använd gärna handskar)
ca 1 dl olivolja
Kör chilin i matberedare, lägg i fetan och mixa. Häll i oljan sakta och kör tills det är en slät gegga. Olika typer av feta behöver olika mängd olivolja.


Servera med grovt grekiskt lantbröd (eller ciabatta).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar