![]() |
En av alla de underbara smårätter som man äter som förrätt i Grekland. |
2 paket grekisk feta
2 vitlöksklyftor (pressade)
1/2 röd chilipeppar (urkärnad och finhackad)
1/2 msk vinäger
ca 2 msk olivolja
Cayenne (efter smak och tycke)
Kör fetaosten i matberedaren tillsammans med vinäger, vitlök och chili.
Häll sakta i olivoljan tills det blir en slät gegga.
Krydda ev med lite cayenne.
Geggan ska vara lite "bitsk", så smaka av och bedöm själv vad du tål
#2: Det lättare alternativet
2 paket feta
1 mycket välhackad chili (använd gärna handskar)
ca 1 dl olivolja
Kör chilin i matberedare, lägg i fetan och mixa. Häll i oljan sakta och kör tills det är en slät gegga. Olika typer av feta behöver olika mängd olivolja.
Servera med grovt grekiskt lantbröd (eller ciabatta).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar