onsdag 27 mars 2013

Chorizogryta

En enkel och billig gryta som blandar sött (palsternackor) och starkt (korv & chili)

500-600 g Chorizokorvar (skurna i stora bitar)
1-2 msk smör
1 stor lök (stora tärningar)
2 vitlöksklyftor (hackade)
2 morötter (stora tärningar)
3 palsternackor (stora tärningar)
(+ ev 1/2 kg hela små potatisar)
5 dl vatten
1 tärning köttbuljong
1/2 röd chili (fint skuren)
2 tsk paprikapulver (stark eller svag, du väljer)
1 burk krossade tomater
1 dl hackad persilja
Salt & peppar

Stek korvbitarna för att ge dem lite färg och stekyta.
Bryn lök, vitlök och rotfrukter i smöret i en stor gryta, utan att de får färg.
Tillsätt vatten, buljong, chili, paprikapulver och krossade tomater och puttra under lock i 15 min.
Lägg i korven och låt allt koka upp tillsammans. Toppa med persiljan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar