söndag 10 mars 2013

Temperaratur på Kött

Kom ihåg att temperaturen stiger ca 5 grader efter att man har tagit ut köttet ur ugnen!


Biff
55-70˚C

Entrecôte
55-70˚C

Fransyska
70-75˚C

Högrev
80˚C

Nötbog
70-80˚C

Nötbringa
85-90˚C

Nötytterfilé
55-70˚C

Oxfilé
55-70˚C

Rostas
55-70˚C

Ungnötslever   
60-70˚C

Ytterlår
80-85˚C

Märgpipa
80˚C

Nötfärs
70˚C

Rostbiff
58-70˚C

Ryggbiff
55-70˚C

Lammentrecôte   
58-70˚C 

Lammfilé
58-70˚C 

Lammfärs
70˚C

Lammkotlett
58-70˚C 

Lammracks
58-70˚C 

Lammstek 
60-70˚C 

Lammytterfilé
58-70˚C

Lammrostbiff
58-70˚C


Innertemperatur kalv
Entrecôte
60-70˚C
Kalvfilé
60-70˚C
Kalvfärs
70˚C

Kalvstek
65˚C

Kalvytterfilé
60-70˚C

Benfri kotlett 
70˚C

Benfri kotlettrad
70˚C

Flintastek
70˚C

Fläskbog
70˚C

Fläskfilé 
70˚C

Fläskfärs
70˚C

Fläskkarré
80-85˚C 

Fläskytterfilé
70˚C

Grillspjut
70˚C

Julskinka
72˚C

Kotlett
70˚C 

Kotlettrad
72˚C

Skinka 
70˚C

Skinkstek
70˚C

Sidfläsk
80˚C

Köttfärslimpa
70˚C
(blandfärs)
  
Renstek
58-70˚C

Hjortfile 
58-70˚C

Hjortstek
65-70˚C

Rådjurssadel
60-65˚C

Rådjursstek
60-70˚C

Vildsvin
72˚C

Vildsvinsstek
72˚C

Älgfilé, kalv
65˚C

Älgkött kalv, biff
60-70˚C
Älgfilé 
58-70˚C

Älgstek, fransyska
70-75˚C

Älgkött kalv, entrecôte
60-70˚C
Älgkött, biff
58-70˚C

Älgkött, entrecôte
58-70˚C
  
Hel kyckling
82˚C
(intill benet) 
Kycklingfilé
72˚C

Kycklingklubba
82˚C
(intill benet)
Kycklinglår
82˚C
(intill benet)
Kycklinglårfilé
72˚C

Kycklingspett med lårfilébitar
72˚C

Kycklingvingar
82˚C

Kalkon
72˚C
(intill benet) 
Kalkonbröst
72˚C

Kalkonfilé
72˚C


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar