Att ha i lingonsylt i den mjuka pepparkakan är något min farmor alltid gjorde,
och det gör kakan extra saftig och god!
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
1 tsk bikarbonat
1,5 dl fil (mjölk, eller youghurt går också bra)
50 gram smält smör
1 dl rårörda lingon
Sätt ugnen på 175'
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i alla torra ingredienser
Blanda i resten, dvs smör, fil & lingonsylt
Häll upp i en smord och bröad form
Grädda i ca 40 min
Frosting (om man så önskar)
100g Philadelfia
25g smör (mjukt)
250g florsocker
2 tsk vaniljsocker
(Några lingon till dekor)
Vispa med elvisp så frostingen blir "fluffig" och bred på kakan när den har helt kallnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar