En helt gudomlig morotskaka!
PROVA!
4 st ägg4 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk kanel
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1/2 dl rapsolja (el annan neutral olja)
1/2 kg morötter (finrivna) ca 6 dl
Glasyr
200g Philadelphia
3 dl florsocker
150 g smör (smält)
1 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i de torra ingredienserna och sist oljan och morötterna i smeten.
Smörj och bröa en rund tårtform eller långpanna och häll i smeten.
Grädda ca 30 minuter i långpanna, men mer i tårtform (kolla att en sticka är torr). Låt kakan svalna.
Smält smöret till glasyren och låt det svalna.
Blanda de övriga ingredienserna till glasyren med smöret och vispa med
elvisp tills det blir fluffigt.
Bred glasyren på kakan och skär upp i önskad storlek.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar