söndag 18 november 2012

Sjömansgryta med rotfrukter


En sjömansgryta som värmer både kropp och själ!

500 g lövbiff (eller tunnt skivat ytterlår)
1 kg potatis (mjölig sort)
2-3 stora lökar (grovt skivade)
1-2 stora morötter
1 stor palsternacka
4 dl mörk öl
4 dl oxfond (eller mörk buljong)
Lagerblad, salt, peppar & timjan
1 dl färsk hackad persilja

Ska alla rotfrukter och skär i 1/2 cm tjocka skivor.
Bryn löken i lite smör. Ta upp och bryn köttet.
Ta fram en stekgryta (eller kastrull) och varva potatis, morötter, palsternacka, lök med köttet och krydda mellan varje lager.
Häll på öl och buljong.
Låt grytan småputtra på spisen under lock i ca 1 timma.
Strö på lite persilja strax innan servering.
Servera ev med lite inlagd ättiksgurka!

MUMS!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar