Jag älskar pumpa i alla dess former, både salt och sött!
800 g pumpakött (tärnad 2 X 2 cm)
1 gul lök (hackad)
2 msk olivolja
1 vitlök (hackad)
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 tsk curry
1 tsk garam masala
5 dl vatten
1/2 - 1 dl mango chutney
Servera med en klick yoghurt eller créme fraiche
Fräs lök och vitlök i olja i en stor gryta. Tillsätt pumpa och kryddor och låt det fräsa ihop några minuter. Rör om ordentligt så att det inte bränner fast. Häll i vattnet och koka tills pumpan är mjuk nog att mosas med en gaffel (ca 20-30 min).
Kör soppan i en matberedare tills den är helt slät och smidig och fluffig. Tillsätt chutney lite i taget tills soppan smakar perfekt. Värm upp och smaka av med salt och peppar, ev lite mer andra kryddor.
Har du ingen garam masala hemma? Då kan du göra en egen blandning av kanel, rostad kummin, kryddnejlika, muskot, koriander och kardemumma!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar