Gott, saftigt, mättande och ENKELT!
1stor aubergine/äggplanta (tunt skivad)
1 stor lök (hackad)
2-3 vitlöksklyftor (finhackade)
500 g blandfärs
3 msk tomatpuré
1 orange paprika (tärnad)
1 stor bifftomat (tärnad)
350g stora vita bönor
200g riven ost
Olivolja
Salt och svartpeppar
Timjan
Lägg aubergineskivorna i en eldfast form och häll över lite salt och olivolja. Ställ in i ugnen i ca 15 min (175 grader) medan du gör i ordning resen.
Fräs lök och vitlök i olivolja. Lägg i färsen och fräs tills den är genomstekt. Tillsätt tomatpuré och kryddorna och rör om. Lägg till sist i paprika- och tomattärningarna.
Ta ut formen ur ugnen, lägg i de vita bönorna, sedan köttfärssåsen och toppa med riven ost.
Tillbaka in i ugnen tills gratängen har fått finfin färg (ca 15-20 minuter).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar