Jag älskar att laga mat och min matlagning inspireras ofta av mina 30+ år i Grekland. Jag tycker om att experimentera, samtidigt som mat ska vara enkelt och bli riktigt GOTT! Förutom när jag bakar, så brukar jag använda ögonmått så ha lite överseende med måtten. :-) Jag fyller på med nya roliga saker efterhand, så kika in lite då och då. Hoppas att du hittar något du gillar och kommentera gärna om du provar något.
måndag 13 augusti 2012
Gräddstuvad pytt med svamp på Muurikkan
500g ryggbiff (strimlad)
1 lök (skivad)
1 liter svamp
50 g smör
2-3 msk olivolja
1 burk tärnad, kokt potatis (eller kokt, tärnad potatis som du själv förberett)
2 dl grädde
2 -3 msk grekiskt yougurt (eller creme fraiche)
Salt & peppar
Värm Muurikkan och häll på oljan och lägg i smörklicken. Lägg i biffen och löken och stek tills köttet är nästan genomstekt. Häll i svampen & potatisen och rör om en stund. Tillsätt grädde och youghurt, salt & peppar. Rör om och låt det puttra lite på låg värma.
Servera med inlagda rödbetor.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar