fredag 13 juli 2012

Raberberpaj (Smulpaj)

Det finns säkert 100 olika varianter på den här pajen, men detta är nog den vanligaste.
Superenkel och smarrig!

3 st rabarberstjälkar, skurna i 1 cm bitar (går även bra med blåbär, äpplen el dyl)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Smuldeg
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
4 tsk socker
150g smör

Sätt ugnen på 200 grader
Smöra en pajform och lägg i rabarbern
Strö över socker & vaniljsocker.
Blanda allt till smuldegen och nagga ihop med en gaffel eller fingertopparna. Det ska bli en grynig massa
Täck rabarbern med smuldegen och ställ in i ugnen
Pajen är klar när den har fått en fin ljusbrun färg och rabarbern är mjuk (ca 20-30 min).
Servera med vaniljsås eller glass!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar