torsdag 5 juli 2012

Loaded Potato Skins

Mumsigt tillbehör till en kötträtt, eller helt enkelt som mellanmål.
Serveras med Sour Cream.

Potato skins
6 medelstora bakpotatisar
24 skivor ost (valfri sort beroende på smak och tycke)
2 paket bacon (finhackad & knaperstekt)
50 g smör (smält)
3-4 msk gräslök (hackad)
Lite olivolja & salt

Sour cream
3-4 dl grekisk yougurt
2-3 msk sour cream & onion krydda (gärna från "Junis kryddor")
2 msk gräslök (hackad)
Blanda alla ingredienser.

Sätt ugnen på 200 grader. Borsta potatisarna noga och gnid in med lite olivolja. Baka i ugnen i ca 45 min - 1 timma, tills de är helt mjuka innuti.
Ta ut ur ugnen och låt kalna lite så att de är hanterbara. Skär itu och gröp försiktigt ur en del av innanmätet (spara till potatismos?) men inte allt. Lämna en tjock "potatisbåt".
Dra på ugnens grill.
Pensla potatishalvorna runtom med smör och krydda lite med salt & peppar. Ställ tillbaka in i ugnen så att de får färg och blir lite knapriga i kanterna.
Ta ut potatisarna när de är gyllenbryna och lägg i en skiva ost, bacon och toppa med en skiva ost. Ställ tillbaka in i ugnen 3-4 minuter tills de är klara.

Garnera med gräslök och servera med sour cream.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar