fredag 6 juli 2012

Gudomlig Jordgubbspaj


När man smakar den här pajen så är man i 7e pajhimlen!
Det enda "negativa" är att man måste vänta tills den kallnar innan man äter upp den!
(Funkar kanonbra även med andra bär & frukter).

Pajdeg
150 gram smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Hacka ihop allt i matberedaren, linda in i plastfolie och ställ in i kylen i 30 min. Tryck ut degen i en pajform.

3 dl yogurt (eller crème fraiche)
3 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl jordgubbar eller andra bär/frukt (lite mer om du vill... Det kan slinka ner en hel liter ibland)

Häll valfria bär i pajskalet. Häll sedan yougurtblandingen över. Grädda ca 35-40 minuter i 175 – 200 grader. Kolla att den inte "dallrar" för mycket när du tar ut det. Isf så låt den stå kvar lite till.
Servera med vaniljsås eller grädde.

NJUT!!!

Mangopaj!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar