tisdag 18 oktober 2011

Pasta Puttanesca


 Galet god pastasås som är så simpel att göra.
Namnet har nog med sardellerna att göra... ;-)

 1 gul lök (hackad)
 2 st vitlöksklyftor (hackade)
 1 st röd chilfrukt (urkärnad och hackad)
 olivolja
 6 st sardellfiléer (hackade)
 2 burkar krossade tomater
 2 msk persilja
 2 msk basilika
 1,5 dl svarta kärnfria kalamataoliver (hela eller skivade - smaksak)
 2 msk kapris
salt och nymalen peppar
Tillbehör: nyriven parmesanost

Fräs lök, vitlök och chili i olivolja utan att det får färg. Lägg i sardellerna och låt de puttra med någon minut.

Tillsätt resten av ingredienserna och låt det stå och puttra medan du kokar valfri pasta. Salta & peppra efter behov.
Servera med nyriven parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar