Galet god pastasås som är så simpel att göra.
Namnet har nog med sardellerna att göra... ;-)
1 gul lök (hackad)
2 st vitlöksklyftor (hackade)
1 st röd chilfrukt (urkärnad och hackad)
olivolja
6 st sardellfiléer (hackade)
2 burkar krossade tomater
2 msk persilja
2 st vitlöksklyftor (hackade)
1 st röd chilfrukt (urkärnad och hackad)
olivolja
6 st sardellfiléer (hackade)
2 burkar krossade tomater
2 msk persilja
2 msk basilika
1,5 dl svarta kärnfria kalamataoliver (hela eller skivade - smaksak)
2 msk kapris
salt och nymalen peppar
Tillbehör: nyriven parmesanost1,5 dl svarta kärnfria kalamataoliver (hela eller skivade - smaksak)
2 msk kapris
salt och nymalen peppar
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja utan att det får färg. Lägg i sardellerna och låt de puttra med någon minut.
Tillsätt resten av ingredienserna och låt det stå och puttra medan du kokar valfri pasta. Salta & peppra efter behov.
Servera med nyriven parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar