fredag 30 september 2011

Tacopaj - Supermumsig!

Jag har både bakat och smakat många goda tacopajer, men den här tar priset hos oss!
Enkel att göra och mycket smakrik.

Pajdeg
2 1/2 dl vetemjöl
125 g smör
2-3 msk kallt vatten

Hack ihop mjöl och smör i en matberedare. Tillsätt vatten och mixa snabbt ihop det till en deg. Låt stå kallt i minst 30 minuter.

Fyllning
4-500g köttfärs
1 liten burk majs (150 g)
1 påse tacokrydda
1 dl vatten

1 fpk Créme Bonjour ost (valfri smak, men gärna vitlök)
2 msk Créme Bonjour vitlök & örter
1 dl youghurt

2 st tomater (skivade)
1 dl pepperoni alt jalapeño (skivad)
Nachos
2-3 dl riven ost

  • Börja med att klämma ut den kalla pajdegen i en smörad form. Nagga med en gaffel och grädda i ugnen i 225 grader i 10 minuter.
  • Bryn köttfärsen i en stekpanna/stekgryta och krydda med Tacokryddan. Tillsätt vatten och låt det puttra tills den är torr. Rör i majsen och häll köttfärsen i pajformen.
  • Rör ihop youghurt, Creme Bonjour x 2 och smaka av så att du tycker det är gott. Täck köttfärsen med geggan.
  • Lägg ett lager med skivad tomat ovanpå geggan och pepperoni ovanpå tomaterna.
  • Täck hela pajen med nachos och överst lägger du den rivna osten.
  • Grädda i ugnen i 200 grader i ca 10-12 minuter


Jag föredrar skivad pepperoni isf jalapeño

TIPS: Kavla ut pajdegen mellan 2 smörpapper och kyl. Då är det lätt att lägga över pajskalet till pajformen, men glöm inte att kyla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar