fredag 2 september 2011

Risotto ai limone dvs Citron Risotto

Risotto är inte lika enkelt som ris, men en måltid i sig.
Det här är en riktig vinnare!

Gör risotton enligt beskrivningen på baksidan av rispaketet, så får du mängderna anpassade till just ditt ris. Det är Arborioris som gäller, inget annat!

Arborioris
1 gul lök
Grönsaksbuljong
Vitt vin
Parmesanost
Salt och svartpeppar
1 stor citron  för smakens skull (både rivet skal & saft)

Laga risotton enligt anvisningarna på förpackningen, men rör inte ner någon parmesan mot slutet. Tillsätt citronskal och saft istället. Justera med lite salt och nymalen svartpeppar. Servera risotton så fort den är klar.

Risotton kan antingen serveras som en rätt i sig, eller med t.ex. grillad kyckling.
Hyvla ev parmesan över den färdiga rätten!
MUMS!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar