fredag 20 maj 2011

Potatissallad med ägg


Den här potatissalladen är, som de flesta, enkel att göra men blir krämig och god. Du kan ändra lite på ingredienserna beroende på vad du personligen gillar bäst. Jag tycker den blir lite extra krämig eftersom potatisen läggs i när den är varm.

5-6 stora potatisar (skalade och tärnade och sedan kokta)
4 ägg (hårdkokta och hackade)
1 rödlök (hackad)
1,5 dl majonäs
1,5 dl yougurt (helst grekisk el turkisk)
1 msk senap
2-3 msk persilja (hackad)
2-3 msk gräslök (klippt)
(2 äpplen - skalade & tärnade) - valfritt
salt & svartpeppar

Blanda ihop alla ingredienser förutom potatisen i en stor skål. Smaka av tills du är helt nöjd. Lägg i den varma kokta potatisen i skålen och blanda försiktigt ner i geggan. Toppa med lite extra gräslök.

Variation: Det går bra att lägg i lite annat smått och gott t.ex.  kapris, gurkbitar eller majs.

1 kommentar: