Bland det bästa man kan göra när man ska på picknick.
Lätt att göra och smidigt att äta utan bestick.
Kryddning:
1 del vitlökspulver
1 del lökpulver
1 del paprikapulver
1 del salt
1/4 del vitpeppar
Blanda alla kryddor. (Hur mycket du gör beror på hur många kycklinglår det ska räcka till. Jag brukar göra ca 20 kycklinglår och då är 1 del = 1/2 msk.)
Rulla kycklinglåren i kryddblandningen eller strö kryddorna över kyckling och vänd sedan och fortsätt att krydda tills de är kryddare runt om. Lägg kycklinglåren på ett galler (helst) och sätt in i ugnen på 215 grader i ca 40 minuter.
Om du använder ett galler så behöver du inte vända kycklingen, annars får du vända efter ungefär halva tiden.
Låt kallna och linda sedan ändarna med folie.
Funkar även bra som tilltugg till en drink!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar