Låt dig inte luras av att ingredienslistan är lång. Det här är superenkelt, innehåller inga konstiga saker, utan det mesta är sånt som man har hemma. Jobbet tar inte längre än 10 minuter.
Resten sköter sig själv.
SUPERGOTT!
50g Smör600-800g älg eller rådjur (grytbitar)
200g bacon (tärnad)
2 lökar (grovhackade)
3 dl rött vin
3 dl vatten
1 msk timjan
2 msk Viltfond
1 dl valfri gelé
1 msk balsamvinäger
1 dl torkade trattkantareller (smulade)
2 morötter (stora bitar)
Salt, peppar & vitlökspulver
1 ½ dl grädde (kokbar)
2 msk Maizena
Bryn löken i smör och tillsätt kött & bacon.
Späd med vin, fond & vatten. Krydda med salt, peppar, vitlök & timjan. Tillsätt gelé, vinäger, trattkantareller & morötter.
Sjud tills köttet är riktigt mört, ca 1-1,5 timma. Späd med mer vatten under tiden efter behov.
Avsluta med grädden och Maizena utrört i lite vatten. Ge ett kort uppkok och smaka av efter eget tycke.
Servera gärna med kokt potatis, inlagda rödbetor, inlagd gurka & ev gelé.
Variation: Det går även bra att använda nötkött till den här underbara grytan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar