Alla kan säkert redan laga lasagne, men här är min enkla variant.
Jag gör köttfärssås & bechamel (vitsås) samtidigt på spisen, då går det fortast.
Gör en sats köttfärssås
Bechamel (vitsås)
1 l mjölk
50 g smör
1/2 dl vetemjölsalt & vitpeppar
(Jag tycker det är enklast att gör en "toppredning" och så här går det till.)
Smält smöret i en kopp i micron och vispa ner mjölet. Koka upp mjölken men var försiktig så att den inte kokar över eller bränner vid i kastrullen. Vispa ner redningen i mjölken och låt den sjuda någon minut så att det tjocknar. Krydda.
Ihopläggning:
Lasagneplattor (blanda gärna gröna & vita plattor)
Riven ost
Använd en stor eldfast form. Börja med bechamel så att det täcker botten ordentligt. Sedan är det bara att varva. Först lasagneplattor, sedan köttfärssås och bechamel, nytt lager med plattor, mer köttfärssås & bechamel, osv.
Högst upp ska det vara plattor täckta av ett tjockt lager bechamel och ordentligt med riven ost.
In i ugnen på 200 i 20 minuter!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar