onsdag 6 april 2011

Grekisk kyckling med potatis & feta

En enkel rätt som alltid är lika populär.  Den ger en "husmanskost" känsla.

1 kg kycklingfiléer, grovt styckade
1 kg potatis ("mjölig" variant, då det är gott att mosa i såsen)
2 pkt feta (OBS: Grekisk feta , inget annat duger - någonsin)
2 citroner
3-4 dl olivolja
salt & citronpeppar

Lägg kycklingbitarna och potatisen i en eldfast form. Häll över olivolja & saften av citronerna. Krydda. Ställ in i ugnen på ca 180 grader i ungefär 45 min. Ta ut efter halva tiden och  vänd lite på allt så det inte blir torrt.
När potatisen & kycklingen är klar, lägg stora fetabitar ovanpå och ställ tillbaka i ugnen i 5-10 min till så att fetan smälter lite.

Servera med tomat- och gurksallad med rödlök & vitlöksbröd eller Ciabatta som doppas i oljan

1 kommentar: