onsdag 6 april 2011

Glace au Four (Glass i ugnen)

En imponerande och läcker efterrätt som är väldigt enkel att göra

0,5 l Mango sorbet
0,5 l Vaniljglass
1 sockerkaksbotten (köp färdig eller gör själv)
7 äggvitor
1/2 dl socker
(ev 2-3 msk Cointreau till flambering)


Sätt ugnen på 250 g (grill eller övervärme)


Vispa äggvitorna med sockret till ett hårt skum. Lägg sockerkaksbotten i en eldfast form eller på en passande tallrik som tål ugnen. Lägg på ett lager vaniljglass och sedan ett lager mango sorbet. Täck med äggviteblandningen (se till att det är helt täckt så att värmen inte når in till glassen!). Ställ in i ugnen och låt det få en vacker gyllenbrun färg.

Om du vill kan du dessutom hälla lite Cointreau över precis innan servering och futta på (flambera). Garanterat att impa på din middagsgäster, men mycket enkelt att göra!

OBS: Du kan byta ut sorbet/glass mot valfri smak, men personligen så gillar jag blandingen av sött & surt och varmt & kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar