onsdag 6 april 2011

Äkta Chiligryta (OBS: Enkelt, men långkok)

En aromatisk gryta som fyller hela huset med en fantastisk doft! Väl värd att vänta på!

1,2 kg Högrev
1 pkt bacon (strimlad)
2 gula lökar (hackade)
2 morötter (hackade)
5 stjälkar blekselleri (hackade)
5-10 vitlöksklyftor ((finhackade)
2-3 spansk chilipeppar (urkärnade & finhackade)
2-3 rökta chilifrukter dvs chipotle (finhackade)
2 msk färsk ingefära (finhackad eller riven)
2 burkar krossade tomater
5 dl ljus öl
2-3 dl oxbuljong
1-2 msk honung
1 dl rödvinsvinäger
1 msk spiskummin
1 msk oregano
4-5 lagerblad
2 röda paprikor (stora bitar)

- Putsa & tärna köttet (stora bitar). Bryn i olja i omgångar. Ta upp och lägg i en stor kastrull.
- Fräs bacon, lök, morötter, selleri, vitlök, chilli & ingefär tills det fått lite färg. Lägg i kastrullen.
- Tillsätt allt flytande samt alla kryddor. Sjud sakta i 1 timma.
- Lägg i paprikabitarna och sjud i 1-2 timmar till (eller tills köttet är riktigt mört).
Servera med ris (blanda gärna i en burk majs när det är kokt), samt bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar