Härliga tekakor med perfekt konsisten. Enkla att göra och misslyckas aldrig!
5 dl kokande vatten
2,5 dl havregryn
50g smör
50g jäst
2 msk socker
1 tsk salt
10 dl vetemjöl (ungefär)
Koka upp vattnet. Lägg havregryn i degbunken och slå över det heta vattnet. Klicka i smöret och rör om. Låt det svalna till ca 37 grader.
Smula jästen i havregrynsblandingen och tillsätt socker och salt. Blanda ordentligt och häll i det mesta av vetemjölet.
Arbete till en smidig deg och täcke sedan och låt jäsa i 30 minuter.
Knåda degen på mjölat bakbord och dela i 2 längder. Skär varje längd i 10 bitar och forma till platta, runda bullar (ca 10 cm i diameter). Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, nagga och täck. Låt jäsa ytterligare 30 min.
Grädda i varm ugn (ca 215 grader) i 5-6 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar