Superenkel och läcker grönsaksrätt. Man kan använda lite av varje, men det här är mitt standardrecept.
4-5 stora potatisar (grovt skivade)
1 röd paprika (skivad)
1 stor squash/zucchini (skivad)
1 aubergine/äggplanta (skivad)
2 stora lökar (skivade)
2-3 tomater (skivade)
2 dl olivolja
2 pkt feta (grekisk givetvis)
Salt & peppar
Lägg alla grönsaker i en ugnsfast form. Häll över olivoljan och kryddorna. Ställ in det i ugnen på 175 grader i ca 1 timma (rör om efter halva tiden). Täck över om grönsakerna fått färg men ännu är hårda.
När grönsakerna är mjuka, lägg på stora bitar feta och ställ tillbaka in i ugnen tills fetan är varm och mjuk.
Servera med bröd, gärna vitlöksbröd.
Kan ätas varm, ljummen eller kall.
Exempel på annat gott som man kan ha i: kärnade kalamataoliver, palsternacka, färsk chilifrukt, krossade vitlöksklyftor... Använd fantasin!
Den låda är nåt som kommer igen ofta i Östergötland.
SvaraRaderaCilla