Man kan även ha i köttfärs, men jag föredrar den här rätten vegetarisk.
5 paprikor i olika färger (välj dina personliga favoriter)
5 stora bifftomater
2 lökar (hackade)
3 vitlöksklyftor (hackade)
1-2 dl olivolja
3 msk tomatpuré
2 dl ris
1,5 dl pinjenötter
1,5 dl russin
1 dl persilja (färsk/hackad)
1 dl dill (färsk/hackad)
1/2 dl mynta (färsk/hackad)
6-7 stora potatisar (skalade/klyftor)
Salt & peppar
Skär av en "hatt" på paprikorna, gröp ur och lägg hattarna åt sidan. Skär av ett lock på tomaterna, gröp ur och lägg innehållet åt sidan, och spara lockan. Ställ alla grönsaker i en eldfast form så de inte vickar.
Kör tomatinnehållet i en mixer, eller med en stavmixer. Fräs lök & vitlök i lite olivolja tills det är genomskinligt. Tillsätt kryddor, örter, tomatgegget & tomatpurén och koka ihop. Lägg i det okokta riset, pinjenötter & russin och puttra ihop någon minut.
Fyll alla grönsaker med blandningen från stekpannan och sätt på "locken". Lägg potatisklyftorna runt om eller bredvid och häll på generöst med olivolja, salta och peppra. Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 30-40 minuter. Ta ut efter halva tiden och vänd på potatisarna.
Servera med fetaost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar