fredag 27 juni 2025

Blondie med rabarber

En "Blondie" är en vit "Brownie"!

 


150g smör

150g vit blockchoklad (grovt hackad)

3 ägg

2 dl socker

2 dl vetemjöl

2 dl rabarber (skivad)

2 msk pärlsocker 

(valfritt: 1 dl rabarbermarmelad )


Sätt ugnen på 175 grader. Täck en ugnsform (20 x 30) med bakplåtspapper.

Smält smöret i en rymlig kastrull. Ta av kastrullen från plattan och ha i den vita chokladen. Rör om tills det smält. 

Vispa ner socker och ett ägg i taget och till sist även vetemjölet. Rör till en jämn smet. 

Häll smeten i formen och strö över rabarbern i ett jämnt lager. Toppa med pärlsocker (och små klickar av marmeladen).

Baka i ugnen i 20 minter och kom ihåg att den ska vara kladdig när den kommer ut. 

Låt kallna helt innan du skär upp kakan i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar