![]() |
En "Blondie" är en vit "Brownie"! |
150g smör
150g vit blockchoklad (grovt hackad)
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 dl rabarber (skivad)
2 msk pärlsocker
(valfritt: 1 dl rabarbermarmelad )
Sätt ugnen på 175 grader. Täck en ugnsform (20 x 30) med bakplåtspapper.
Smält smöret i en rymlig kastrull. Ta av kastrullen från plattan och ha i den vita chokladen. Rör om tills det smält.
Vispa ner socker och ett ägg i taget och till sist även vetemjölet. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen och strö över rabarbern i ett jämnt lager. Toppa med pärlsocker (och små klickar av marmeladen).
Baka i ugnen i 20 minter och kom ihåg att den ska vara kladdig när den kommer ut.
Låt kallna helt innan du skär upp kakan i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar