tisdag 7 december 2021

Mexikansk köttgryta

Ljuvligt doftande gryta som man inte kan få nog av!

 

1 kg högrev (tärnad ca 3 cm)
2 gula lökar (hackad)
4 vitlöksklyftor (hackad)
2 msk paprikapulver
1 msk chipotlepasta (se bild)
2 tsk chilipulver
1-2 st torkade chilin (se bild)
1 msk honung 
1 msk vitvinsvinäger
1 msk torkad oregano
2 tsk spiskummin
1,5 msk vetemjöl
6 dl vatten
Olja till stekning
Salt & peppar

Hetta upp olja i en rymlig stekpanna och bryn köttet tills den får fin färg runt om. Vänd i mjöl och stek lite till. Ställ köttet åt sidan. 

Hetta upp olja i en gryta som tål ugnsvärme och stek löken tills den får färg. Vänd i vitlök och stek lite till. Tillsätt alla andra ingredienser och till sist även köttet. Blanda och låt grytan koka upp. Låt puttra sakta under lock i 15 min.

Värm upp ugnen till 180°, över och undervärme. Ställ in grytan i ugnen och låt tillagas 1,5 h, tills köttet är klart. Ta ut från ugnen och låt vila i ca 15 min innan servering.

Servera med potatis eller ris.


Det finns många spännande sorters torkade chili,
men det här är en av favoriterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar