onsdag 22 december 2021

Krispig torsk i ugn

 

Bilden visar inte hur otroligt god denna rätt är, men det ÄR den! 
Helt klart en ny och mycket enkel favorit! Tack, Tareq Taylor.


4 portionsbitar torsk
1,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 msk finrivet citronskal
1 msk citronjuicë  
1 dl olivolja
1 msk hackad dragon
1 dl hackad persilja
4 dl finhackat ljust bröd̈, gärna surdeg
2 dl riven lagrad ost
300 g körsbärstomater̈rsbärstomater på kvist

Värm ugnen till 175 grader

Lägg fisken i en smord ugnsform och gnid in den med salt, peppar, citronskal och juice.

Blanda olja, dragon, persilja, bröd och ost i matberedaren. Fördela blandningen över fiskbitarna i formen.

Lägg körsbärstomaterna hela intill.

Tillaga mitt i ugnen i 15–25 minuter eller tills ytan är gyllene och fisken är klar i mitten. Om du har en termometer ska innertemperaturen vara cirka 52 grader.

Servera med pressad potatis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar