torsdag 15 oktober 2020

Massaman Curry med kyckling

 


Ganska enkla ingredienser, som tillsammans ger härliga smakkombinationer!
Anses av vissa att vara en av väldens godaste rätter!


500 g kycklingfilé (stora tärningar)
2 msk massaman curry (se bild)
400 g kokosmjölk
1 gul lök (grovt strimlad)
3 st potatisar (tärnad i samma storlek som kycklingen)
1, 5 cm ingefära (finhackade eller riven)
2-3 st limeblad (eller 1 stång citrongräs)
2 dl jordnötter (rostade & saltade)
2-3 msk fisksås
2 msk palmsocker eller råsocker
0,5 dl tamarindsås (se bild)
1 tärning kycklingbuljong
Kokosfett (eller olja) till stekning

Valfritt: 1-2 röd chili (urkärnad & tunt skivad)

Om du använder saltade jordnötter, skölj av saltet och låt jordnötterna rinna av i en sil. 

Hetta upp olja, tillsätt currypastan och ingefäran. Stek under omrörning några sekunder. Tillsätt lök och stek tills löken får lite färg. Vänd i kycklingen och stek tills kycklingen får lite färg. Kycklingen behöver inte bli genomstekt.

Tillsätt kokosmjölk, tamarindsås, fisksås, palmsocker, potatis, jordnötter, buljong och limeblad och chili i grytan. Rör om och låt koka i ca 15 min. Smaka av och tillsätt eventuellt mer curry och/eller fisksås (för mer sälta) eller tamarindsås (för mer syra). Servera med ris.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar