lördag 17 oktober 2020

Chokladkaka i långpanna med pepparkaksfrosting

 

Underbart saftig chokladkaka.
Kan givetvis toppas av lite olika frostingar eller glasyrer.


Chokladkaka

115 g smör
150 g mörk choklad
2.5 dl vatten
3 dl strösocker
1 dl yoghurt

1,5 dl grädde
2 ägg
5.5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt

Pepparkaksfrosting
200 g Philadelphiaost
125 g smör
3 dl florsocker
1 dl kakao
1 msk pepparkakskrydda

1 tsk vaniljsocker
1 liten nypa salt

Garnering
1.5 dl kokos
1 tsk pepparkakskrydda

Chokladkaka:
Sätt ugnen på 175°c och klä en plåt (35×25 cm) med bakplåtspapper.
I en stor kastrull, smält smör, choklad, vatten och strösocker. Koka ihop tills allt smält och låt sedan svalna i minst 5 minuter

Rör ner yoghurt, grädde och ägg, sikta ner de torra ingredienserna i kastrullen och arbeta ihop till en smidig smet.
Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca. 20-25 minuter tills kakan är helt torr.
Tag ut kakan och låt den svalna helt.

 Frosting

Vispa Philadephiaost och smör med elvisp i 5 minuter, till en fluffig smet.Tillsätt resten av ingredienser och vispa i ytterligare 3 minuter, till en len och fluffig frosting.
Bred frostingen på den kalla kakan.

Garnering
Rosta kokos i en het, torr panna så de börjar få lite färg.
Blanda med pepparkakskrydda och strö sedan kokosen över kakan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar