lördag 25 november 2017

Double Chocolate Chip Cookies

Godare än så här blir det inte om man gillar choklad!
Blir ca 45 kakor.

6 dl Mjöl
1,75 dl Kakao
1 tsk Bakpulver
1/2 tsk Salt
250 g Smör (rumstempererad eller lite uppvärm i mikron)
2,5 dl Socker
2,5 Farinsocker
2 stora ägg
2 tsk vaniljsocker
300 g chokladknappar, blanda gärna både vita och bruna

När jag blandar detta, så varvar jag med vispar och degkrokar i elvispen.

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakpapper på två plåtar.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt väl. Ställ åt sidan.
Lägg smör, socker, farinsocker och vaniljsocker i en större bunke och vispa länge (ca 3-5 minuter) tills det har en fluffig och lätt konsistens.
Skrapa ner sidorna och botten av bunken med en slickepott så att allt är väl ihopblandat.
Vispa ner ett ägg i taget.
Blanda i de torra ingredienserna, ca 1/3 i taget. Blanda till slut även ner chokladknapparna. Smeten ska vara tjock och slät.
Gör små bollar av smeten (ungefär som små köttbullar) och lämna gott om plats mellan bollarna.
Baka i ugnen i ca 11-12 minuter, en plåt i taget. Ta ut kakorna och låt dem kallna på plåten i 5 minuter innan du lägger över dem på ett galler för att kallna klart.
Förvara kakorna i kylen i upp till en vecka.

Smeten kan även förvaras i frysen för att så småningom tas fram och bakas.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar