måndag 23 oktober 2017

Brödpinnar med parmesan

Enkelt, men hur mumsigt som allra helst!
1 paket smördeg (köp färdig smördeg och krångla inte till det)
1 ägg (uppvispat)
3-4 msk parmesan (riven)
Sesamfrön
Havssalt
Vallmofrön
Färsk rosmarin (mycket finhackad)
... eller annan valfri krydda eller ört som t.ex svart sesam.


Ta ut smördegen ur kylen och rulla ut den på dess bakplåtspapper på en plåt. Det är viktigt att degen  är kall, så snabba på lite.
Pensla över ägget och skär sedan degen i tunna remsor (ca 1 - 1,5 cm breda).
Strö över valfria kryddor (mina ser du ovan men du kan använda din fantasi).
Snurra varje rensa från båda hållen. Låt liksom mitten ligga kvar på plåten medan du försiktigt lyfter först den ena änden sedan den andra änden och snurrar ett par varv.
Grädda i ugnen enligt instruktionen på paketet, troligen ca 10-12 minuter i 200 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar