fredag 28 juli 2017

Ljummen färskpotatissallad




Den här salladen kan göras på nästan vad som helst, men tricket är att allt ska vara rumstempererat och potatisen läggs i direkt från kastrullen!

Sallad:
700 g färskpotatis
1 rödlök
200g cocktailtomater
1 liten påse ruccola
2 msk kapris
1/2 gurka
1/2 dl soltorkade tomater i olja

Andra bra ingredienser:
Salladslök
Ärtskott
Rädisor
.... listan kan göras oändlig!

Dressing:
1 msk dijonsenap
0,75 dl olivolja
1/2 msk balsamvinäger
1/2 tsk flytande honung
Salt & svartpeppar
Vispa ihop rejält så att dressingen är tjockflytande. Smaka av. Du kan ev hälla i en msk vatten om du tycker att den är för tjock.

Se till att alla ingredienser till salladen ligger framme och inte är kylskåpskalla.

Tvätta och skär potatisen i lagom stora bitar och koka tills de är klara. Under tiden så skär du alla andra ingredienser och vänder ner potatisen direkt från kastrullen. Häll över dressingen och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar